RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія сама не піде: в Україні озвучили прогноз щодо виведення військ Путіна з Донбасу

Президент РФ Володимир Путін збирається почати нову війну на Близькому Сході, але добровільно свої війська з Донбасу не виведе.

Про це військовий експерт Олег Жданов написав в колонці на "Апострофі".

Він вважає, що Путін зараз готується втрутитися в нову війну на Близькому Сході.

"Весь інший арабський світ зараз знову повстане проти держави Ізраїль. В першу чергу, лідером повстання буде Іран як найсильніша країна. Далі їх ймовірно підтримають Йорданія, Єгипет. Путін не просто так почав турне по Близькому Сходу - він збирає. Ну і, відповідно Росія підпишеться за своє дітище Іран. І це буде не дзвіночок, а Третя світова війна, яка може початися з Близького Сходу", - написав він.

Однак це не означає, відзначає експерт, що Путін буде готовий заради неї покинути Донбас.

"Перекине Путін з Донбасу війська на Близький Схід? Все залежить від нашого бажання. Ми можемо скористатися моментом і вирішити це питання аж до військової операції. Але Росія сама звідти ніколи не піде. Або це буде дуже жорстокий тиск, тобто загроза розвалу Росії або щось аналогічне, або зміна політичного керівництва РФ. По-іншому ми Росію з території Донбасу ніколи в житті не видавимо. або військова операція при хороших обставинах і гарній підготовці", - написав він.

Детальніше про зв'язок подій на Близькому Сході і на Донбасі читайте в колонці Олега Жданова на "Апострофі" "Росія готується до нової війни: Україна отримує шанси на Донбасі".