RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Запис розмови людей Саакашвілі та Курченка: експерт дав несподіваний висновок

Записи розмов людей лідера партії "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі і олігарха Сергія Курченка, які продемонструвала ГПУ, є змонтованими з не менш 24 фрагментів і не можуть бути доказами в суді.

Про це повідомив співробітник Київської незалежної судово-експертної установи, експерт з фоноскопії Кирило Усков, йдеться в сюжеті телеканалу ZIK. Порожнисте пояснення експерта публікує журналіст Олексій Братущак в блозі на виданні "Українська правда".

За словами експерта, фрагмент розмови про захоплення Харкова може бути врізаний з іншої розмови, а фрагмент бесіди "Курченко"-"Саакашвілі" може бути зроблений шляхом поєднання елементів різних розмов.

"Грубо кажучи, рівень довіри до цього запису відповідає рівню довіри до тієї особи, яка склала цю компіляцію. Але ми навіть не знаємо автора компіляції. Тим більше говорити серйозно про походження цих фрагментів, які там включені, і чому саме ці фрагменти включені, це буде чисте ворожіння на кавовій гущі", - сказав Усков.

Однак він зазначив, що давати якусь діагностику непросто, оскільки відсутні оригінали записів.

Докладніше про ситуацію навколо лідера "Руху нових сил" читайте в матеріалі "Апостроф": "У Порошенка є несподівані плани щодо Саакашвілі - приватна розвідка США".