RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Порошенка є несподівані плани щодо Саакашвілі - приватна розвідка США

Stratfor про політичні події в Україні

Stratfor про політичні події в Україні Фото: УНІАН

Останні події навколо колишнього губернатора Одеської області, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі фактично є інтермедією справжньої битви між президентом України Петром Порошенком і Юлією Тимошенко, які, згідно з даними соцопитувань, будуть йти ніздря в ніздрю на виборах 2019 року.

Несподівані плани Порошенка щодо екс-президента Грузії розкриваються в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є у розпорядженні "Апострофа".

Силовики затримали колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі в п'ятницю, 8 грудня. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала президента звільнити політика та нагадала главі держави про долю його попередника Віктора Януковича.

Саакашвілі стверджує, що звинувачення проти нього були сфабриковані, щоб підірвати його рух проти Порошенка. Тим часом марш прихильників Саакашвілі за імпічмент Порошенка, який пройшов 10 грудня, залучив лише близько 3 тисяч демонстрантів, що свідчить про обмежену підтримку лідера партії "Рух нових сил" (відзначимо, що за даними організаторів на марш прийшло до 10 тисяч людей, - "Апостроф").

У понеділок, 11 грудня, суд відхилив клопотання прокуратури щодо взяття Саакашвілі під домашній арешт. Тепер, вийшовши на свободу, екс-президент Грузії, як очікується, продовжить свою антикорупційну кампанію.

Порошенко, його колишній союзник, хоче, щоб Саакашвілі залишався слабким, але досить гучним політиком, аби перетягнути на нього увагу від головного суперника президента – Юлії Тимошенко. Лідер партії "Батьківщина" бореться з Порошенком за лідерство в електоральних рейтингах, однак, згідно з останніми опитуваннями, не може його обійти.

Читайте також: Гра Росії: джерело розповіло, чому Порошенко пішов "війною" на Саакашвілі

Хоча протести Саакашвілі не особливо значні самі по собі, їхня роль полягає в тому, як вони об'єднують інші опозиційні рухи. А ось підтримка Тимошенко була б значною, оскільки вона вважається серйозним політичним конкурентом Порошенка - як на майбутніх президентських виборах, так і в ширшому плані, зробили висновок у приватній розвідці США.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі