RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Розстріли на Майдані: екс-керівник Беркуту отримав російське громадянство

Генпрокуратура Україна отримала від РФ офіційну відмову у видачі екс-заступника командира роти нині розформованого спецпідрозділу МВС "Беркут" Дмитра Садівника, який причетний до злочинів під час Євромайдану, оскільки він отримав російське громадянство.

Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в коментарі "Крим.Реалії".

"Російська Федерація надала відповідь, що він є громадянином (Росії - ред.), йому надано громадянство та відмовлено у його видачі. Громадянство надано в грудні 2014 року", - зазначив представник ГПУ.

За оперативною інформацією, каже Горбатюк, Садівник знаходиться на території окупованого Криму, але офіційного підтвердження цього немає.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому Інтерпол відмовляє у розшуку колишніх українських чиновників і правоохоронців, співробітник ГПУ сказав, що Інтерпол класифікує події Євромайдану в Україні як політичні, "тому по всім підозрюваним, які так чи інакше пов'язані з владою, відмовляють у оголошення в міжнародний розшук".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Сергій Горбатюк заявляв, що керівництво України та правоохоронних органів не зацікавлені в розслідуванні злочинів часів Євромайдану.