RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Не хочуть повертатися у "русский мир": стало відомо про загрозу зриву масштабного обміну полоненими

Представники так званих "ДНР" і "ЛНР" розширили списки людей, які потрапляють під процес обміну полоненими.

Про це повідомила представник України на переговорах, депутат Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Разом з тим , від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозну сум'ятицю в визначення дати обміну. І по суті веде до зриву процесу", - зазначила Геращенко.

За її словами, досі відсутнє верифікація даних про полонених, які не хочуть вирушати в ОРДЛО, але яких вимагають на обмін представники "ДНР" і "ЛНР".

"На жаль, попри визначені заздалегідь принципові питання порядку денного, ми сьогодні так і не отримали відповіді на питання верифікації людей, які категорично відмовляються бути переміщеними на окуповані території, і заявили про це тільки зараз. А ОРДЛО, по суті, наполягає на тому, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей. РФ також заявила, що як ми не притягнемо всіх 306 осіб на лінію зіткнення: і вже звільнених, і тих, хто не бажає переміщатися в "русский мир", від кого є відповідні заяви і чиї адвокати відповідно звернулися до нас з вимогою не порушувати права людини - звільнення не буде", - підкреслила політик.

Як повідомляв "Апостроф", серед полонених, яких хочуть обміняти представники ОРДЛО, фігурує громадянин Бразилії.