RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Кілька версій: соратники Саакашвілі пояснили штурм в центрі Києва

Народний депутат Віктор Чумак визнав, що штурм Жовтневого палацу 17 жовтня в Києві під час мітингу "за імпічмент", організованого Міхеілом Саакашвілі, не було запланованио.

Про це він повідомив в коментарі "Апострофу".

"Саакашвілі - досить імпульсивний товариш, може, хтось і підкинув ідею: а йдемо до палацу, там щось є, і він пішов. Видно, що це не було домашньою заготовкою. Я сам не зрозумів, навіщо це потрібно було робити. Я дзвонив потім людям і питав, навіщо це робити, але вони, на мою думку, самі до кінця не зрозуміли", - заявив він.

У той же час, народний депутат Юрій Дерев'янко вважає, що штурм був помилкою і провокацією.

"Це була помилка, емоційне рішення і провокація. Хтось свідомо хотів, щоб на цю провокацію клюнули, і вона, на жаль, сталася. Йшлося про те, щоб дружини, у яких чоловіки зараз політв'язні, патріоти, організували якийсь штаб, щоб захищати своїх чоловіків. Нібито їм обіцяли кілька кімнат в МЦКМ. Ветерани "Донбасу" на сцені попросили Саакашвілі, щоб він підтримав цю ідею і якось переконав адміністрацію Жовтневого. Пан Міхеїл, я так думаю, розуміючи трагічність ситуації, коли чоловік сидить у в'язниці, а дружина звертається за допомогою, просто емоційно зреагував і вирішив особисто допомогти", - розповів він.

Також нардеп заявив, що в штурмі участь брали невідомі люди в балаклавах.

"Зараз вже зрозуміло, що це помилка і підготовлена провокація, адже ні на одному марші ніяких людей в балаклавах ніхто не бачив, а тут якісь люди з'являються в балаклавах, роблять якісь агресивні дії. Це зроблено для того, щоб фокус уваги переключити з вимог протесту на заворушення і неправильні речі", - розповів він.

Читайте докладніше про версії штурму Жовтневого двору в матеріалі "Апострофа" Самі не зрозуміли: навіщо прихильники Саакашвілі штурмували Жовтневий палац.