RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін готується до коректування курсу: в Україні вказали на важливу тенденцію з позицією РФ по Донбасу

Недавній виступ російського президента Володимира Путіна може свідчити про його готовність коригувати свої плани щодо Донбасу.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" озвучив український журналіст Віталій Портников.

"І, знову-таки, усі дії Володимира Путіна останнім часом – від його реакції на бойкот Олімпіади, через його політ до Сирії на авіабазу і його слова про те, що він виводить війська з Сирії, і до прес-конференції, на якій він сказав про можливість повного міжнародного контролю території Донбасу – показують, що Путін готовий до корекції у разі, якщо він досягне необхідного компромісу зі США. Я підкреслю, саме зі Сполученими Штатами, не з Заходом у цілому", - говорить Портников.

При цьому журналіст зазначає, що в даному контексті виникає маса питань про те, чи вийде досягти компромісу, яким він буде і чи не виявиться це пасткою для України.

"Тому що навіть якщо припустити, що буде забезпечений повний міжнародний контроль на території Донбасу без відновлення українського контролю, з відходом росіян, але за збереження електоральних прав жителів, що там мешкають, які одночасно не будуть інтегрованою частиною українського державного механізму, це може призвести до перемоги проросійських сил на виборах в Україні вже в 2019 році", - пояснює Портников.

За його словами, в такій ситуації в Україні можуть з'явитися проросійський президент і парламент. Не виключено, що Росія може почати підготовку до такої пастки вже в наступному році.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Дві події наступного року можуть стати вирішальними для України - Віталій Портников.