RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, як за рік перемогти корупцію в Україні

Відомий журналіст Віталій Портников вважає, що українці живуть в державі корумпованого капіталізму, але це можливо швидко змінити, якщо суспільство саме цього захоче.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Точно так само, як росіяни є суспільством, яке бере участь в агресії, українці є суспільством, яке бере участь в корупції. Чи можна таку ситуацію перемогти? Можна. Якщо змінити саму систему, закони поміняти, створити суспільство платників податків, знищувати монополії, розірвати зв'язки великого бізнесу і влади, не зачіпаючи при цьому інтереси найбільшого бізнесу. Багато різних шляхів є. Насправді, все це вирішується на протязі року", - заявив Портников.

Таким чином, основною проблемою України, нарівні з законодавством з корупційними лазівками, є саме суспільство, зазначає журналіст.

Портников вказує, що українці люблять купувати контрабандні товари, як і працювати на правах ФОПа з метою втечі від сплати податків. Журналіст вважає, що таким чином багато українців самі залучені в корупційні дії, хоч і виступають за арешти топ-корупціонерів.

Портников також зазначив, що конфлікт антикорупційних органів в Україні буде з часом продовжуватися і це не приведе ні до чого хорошого. Він привів у приклад Румунію, де антикорупційні органи проводять масові арешти серед топ-політиків, але при цьому ці ж політики з легкістю виграють вибори.

"Для того щоб перемогти корупцію або хоча б знизити її, потрібно відмовитися від самої держави корумпованого капіталізму, в якому ми з вами живемо. Це означає, що повинні змінитися і інституції, і люди. Ми з вами живемо в суспільстві, яке толерує низову корупцію, і з корупційними інституціями. Це в принципі непереможно, якщо до цього не підійти творчо", - підсумував він.

Читайте докладніше про російську агресію, мітинги в Києві і протистояння навколо антикорупційних органів в інтерв'ю Віталія Портникова "Апострофу" Війна Росії проти України почалася в Києві, ми це не зауважили.