RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Підхід ЄС змінився: в Європі зробили тривожну для України заяву

У Європі в 2017 році панує скептичний підхід щодо реформ в Україні, хоча там визнають і деякі успіхи.

Про це повідомив віце-президент міжнародної неурядової організації "Україна в Європі" (Париж) Володимир Посельський в інтерв'ю "Апострофу".

"Звичайно, є багато критики, і не тільки в Парижі. Якщо рік тому говорили про наші перемоги, успіхи, то зараз більш скептичний підхід. Але є також оцінка позитивних кроків, які були зроблені. Скажімо, дуже серйозний крок у боротьбі з корупцією - це введення механізму відшкодування ПДВ. У плані бізнес-клімату всі говорять про те, що ситуація практично не змінилася, що досі є багато питань з цим, що західні фірми і французькі зокрема не бачать різкого поліпшення ситуації, яке б дозволило говорити про потенційні нові інвестиції", - розповів він.

Одночасно, вважає Посельський, Україна наближається до європейських технічних стандартів і збільшує обсяги торгівлі з ЄС.

ЄС, відзначає він, дуже хвилює ситуація з боротьбою з корупцією в Україні.

"Питання тільки в імплементації. Коли європейці бачать наші незрозумілі внутрішні війни між НАБУ і ГПУ, бачать, що в НАПЗК механізм перевірки електронних декларацій, який повинні були давно запустити, не введений, вони можуть розуміти, що ми знову займаємося імітацією боротьби з корупцією, а не боротьбою з корупцією. Всі чекають від нас, що Україна не буде імітувати реформи, як ми робимо це вже більше 25 років, а реально буде покращувати ситуацію в цьому плані", - розповів Посельський.

Читайте докладніше в інтерв'ю Володимира Посельського "Апострофу": "Є загроза, що Європа застосує "ядерну зброю" проти України".