RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Заборони фактично немає: видавець розповів, як книги з Росії потрапляють в Україну

Директор українського видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький вважає, що в Україні фактично немає заборони на ввезення російських книг, тому кризи на книжковому ринку не варто було очікувати.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Коли постало питання про ліцензування ввезення книг з Росії, про те, що книг, напевно, не буде, це було швидше політичною грою когось. По-перше, як такої заборони на ввезення не існує, і ті, хто бажає зареєструвати книги для ввезення в Держтелерадіо, отримали вже близько 5 тисяч найменувань дозволів на ввезення. і ці книги потрапили на полиці магазинів. Тобто, новинки найбільших видавництв тут як продавалися, так і продаються", - розповів Красовицький.

Наш співрозмовник також зазначив, що російські видавці продовжують працювати на українському ринку, але використовують свої філії.

"Розширилося кількість філій російських видавництв тут. Я, як один з прихильників цього закону якраз бачив розвиток нашого ринку в тому, що він не замкнеться в собі, а на ньому з'являться філії сильних гравців, які і будуть тут друкувати і продавати книги. Таким чином , платити податки на території України і самостійно відповідати за те, чи є ця книга шкідливої, корисної для кого-небудь, щоб не було спекуляції навколо "неправильної" літератури", - зазначив він.

Читайте докладніше про стан книжкового ринку в Україні в інтерв'ю Олександра Красовицького "Апострофу" Ті, хто читають піратське, повинні за це відповідати.