RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Скандальний депутат від БПП поскаржився на Україну в ЄСПЛ

Депутат Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенко" Борислав Розенблат подав позов проти України в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Про це заявив адвокат нардепа Олексій Шевчук у коментарі "Українській правді".

Також адвокат продемонстрував відповідь ЕСПЛ про те, що суд вже отримав звернення українського депутата.

"Сьогодні Європейський суд почав офіційні процедури за скаргою Розенблата. Є провадження Розенблат проти України. Там системно зібрані всі порушення профільної конвенції від незаконної прослушки народного депутата з порушенням регламенту Верховної Ради до легалізації ручним суддею угорського літака", - сказав Олексій Шевчук.

Нагадаємо, Борислав Розенблат звинувачується в тому, що він отримав 200 тисяч дол за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади щодо надання ТОВ "Укртехдобич" дозволів на користування надрами. Зокрема, слідчі надали відеозаписи відповідних розмов нардепа з учасниками схеми.

За інформацією правоохоронців, Борислав Розенблат і депутат з фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

У жовтні детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в Німеччину, але потім його відпустили. Потім у Спеціальній антикорупційної прокуратурі підтвердили, що нардеп мав право залишити територію України.

Як повідомляв "Апостроф", в НАБУ заявляли, що Розенблат намагався вивести за кордон матеріали, важливі для розслідування "бурштинової справи".