RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Захарченко заборонив "бюджетникам" ОРДО візити на підконтрольну Україні територію

Ватажок ДНР Олександр Захарченко заборонив працівникам установ і підприємств на окупованій частині Донецької області виїзд на територію, підконтрольну Україні.

Про це повідомляється на ресурсах сепаратистів.

В'їзд з підконтрольною бойовикам території закривається для працівник "держструктур", "прокуратури", "Центрального Республіканського банку", "органів місцевого самоврядування", "місцевих органів державної влади", а також "працівників установ, підприємств, організацій державної та муніципальної форми власності".

Виправданням для такого рішення виступає "масове вербування українськими спецслужбами жителів ДНР, які перетинають лінію розмежування з Україною".

Журналіст Денис Казанський, коментуючи це рішення сепаратистів, відзначає, що "над ОРДЛО поступово опускається залізна завіса. Десятки тисяч людей, що проживають на території, підконтрольній бойовикам ДНР, перетворюються в кріпаків. Поїхати до рідних, оформити документи, відвідати друзів більше не можна".

Казанський пише, що поки люди, що опинилися на підконтрольних територіях, мають шанс виїхати в Україну через територію Росії, але, можливо, скоро і цей шлях буде перекрито.

Раніше були названі кандидати на заміну Захарченка.