RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Захарченку приготуватися на вихід: стало відомо, кого Росія може поставити на пост ватажка ДНР

На місце ватажка терористів ДНР замість Олександра Захарченка на даний момент претендують чотири кандидати, серед яких Олександр Ходаковський, Ігор Безлер, Олександр Бородай та Денис Пушилін.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Олександр Ходаковський - екс-ватажок батальйону бойовиків "Схід", колишній "керівник" ради безпеки ДНР", керівник сепаратистської організації "Патріотичні сили Донбасу". Зараз Ходаковський позиціонує себе як опозицію Захарченку і є протеже російських силовиків. Після переходу кураторства в ОРЛО на сторону силового блоку РФ має великі шанси зайняти місце Захарченка.

Другим кандидатом є Ігор Безлер (Біс) - військовий командир бойовиків, що втік. На даний момент знаходиться в окупованому Криму. Джерела "Апострофа" на окупованому Донбасі вважають, що Безлер повернеться в Донецьк ближче до осені, щоб взяти участь в "виборах". Але його шанси оцінюються невисоко.

Олександр Бородай також є одним з претендентів. Екс-радник Захарченка, соратник Ходаковського, в 2014 році - так званий "глава" ради міністрів ДНР". На даний момент є головою так званого "Союзу добровольців Донбасу" (організації, що об'єднала бойовиків, що воювали на Донбасі). Джерела вважають, що Бородай може стати номінальним ватажком, але "правління" перейде до Ходаковського.

Ще одним претендентом є голова так званої "народної ради ДНР" Денис Пушилін. Протеже російських лівих сил і російських націоналістів. Але на даний момент позиції російських лівих на Донбасі виглядають ненадійно.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чотири кандидати в ватажки ДНР: що кажуть у Донецьку про відхід Захарченко.