RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Створення антикорупційного суду: у Порошенка відреагували на критику з боку Заходу

Критичні заяви Міжнародного валютного фонду та Світового банку щодо президентського законопроекту про Вищий антикорупційний суд суперечать висновкам Венеціанської комісії.

Про це заявив Георгій Вашадзе, радник глави АПУ з питань реформ, який серед інших працював над зазначеним законопроектом, передає "Радіо Свобода".

" У мене складається враження, що ці документи склали місцеві офіси і хтось із впливових людей сприяв тому, щоб це було негативно. Але треба розуміти, що те, що ми сьогодні створюємо через Антикорупційний суд, є безпрецедентним у регіоні, адже повноваження вето матиме міжнародна спільнота, люди, які будуть призначатися міжнародними організаціями", - зазначив Вашадзе, додавши, що "потрібно консолідуватися" і "якомога швидше прийняти закон".

За його словами, в Україні можуть запустити "вікі-розслідування корупційних справ" за прикладом США.

"Це дуже серйозно працює в Америці. Коли приватні детективи, громадсько активні детективи приєднуються. Не просто журналістське розслідування, а розслідування, фактично незалежне від державних структур. Цей четвертий компонент, думаю, обов’язково доведе боротьбу з корупцією в Україні до кінця", - вважає радник глави АПУ.

Детальніше про можливу реакцію ЄС на затягування створення в Україні антикорупційного суду читайте в матеріалі "Апостроф": "Забрати безвіз - крайній захід, в Європи є інші санкції для України – нардеп".