RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Сурков розкрив деталі переговорів з Волкером щодо Донбасу

Помічник президента РФ Владислав Сурков розповів деталі переговорів зі спепредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, які пройшли в Дубаї і були присвячені ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

Сурков розповів, що пропозиція американської сторони щодо розгортання місії ООН на Донбасі виглядає такою, що можна реалізувати.

"Дубайський пакет" американських напрацювань, на відміну від "белградського", в цілому виглядає цілком реалізованим. Принаймні, на перший погляд ", - сказав він, додавши, що в документі описаний детальний план розгортання місії з урахуванням політичних пунктів Мінських угод.

Також Сурков відзначив, що на зустрічі висловив свою думку Волкеру з приводу прийнятого в Україні закону про реінтеграцію Донбасу.

"На момент переговорів текст цього закону не був опублікований. Але вже ясно, що його мета - запізніла легалізація незаконних дій київської влади в ході конфлікту на південному сході. Протягом трьох років Україна незаконно застосовує армію проти власних громадян", - заявив Сурков.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що від зустрічі Суркова і Волкера не варто чекати якихось важливих рішень.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Велика війна: чим Волкер налякав Росію і бойовиків.