RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Другий СРСР: в Донецьку розповіли про реальне життя в окупації

В окупованому Донецьку бойовикам вдалося відтворити щось схоже на СРСР - з корупцією, піонерами, православ'ям і репресіями.

Про це розповів житель міста Святослав, передає "Сегодня".

"Ми живемо в дивному світі, де на площі імені Леніна махають російськими імперськими триколорами. Де Сталіна, здається, скоро зарахують до лику святих. В школах відтворюють піонерію і одночасно на уроки приходять православні батюшки, що розповідають про Бога. Кумівство процвітає: всі донецькі "міністри" - це чиїсь знайомі, родичі, сусіди по будинку. Жебраки пенсіонери купують на ринку курячі пупки по 200 грам - а "еліта" гуляє в ресторанах на бульварі Пушкіна і на Набережній. Причому "еліта" - в тому самому "капіталістичному" сенсі слова, як вона зображувалася в радянському журналі "Крокодил", - розповів він.

Житель зазначає, що "МГБ ДНР" встановило в Донецьку справжній терор.

"Ця організація наводить такий страх на людей, що багато хто просто бояться навіть назву вимовити. Про випадки "доносів" в "МГБ" я чув в 2015-2016 роках - тоді деякі "закладали" своїх проукраїнських сусідів... Але останнім часом чи то стало менше доносів, то чи про них наказано мовчати. За розповідями людини, яка побувала в такій ситуації, "стукачі" не думали, що їх жертви можуть просто згинути. Думали - покартають і відпустять за викуп. А те, що людей саджають "на підвал" , катують, дають по 20 років в'язниці або вбивають - про це ніхто не думав. Коли дійшло - жахнулися", - продовжив він.

Раніше в мережі з'явилися фото донецьких кафе, оформлених в стилістиці СРСР.