RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Янукович в новому зверненні не втримався від російської пропаганди про Україну

Екс-президент-втікач Віктор Янукович у своїй новій заяві озвучив тези російської пропаганди про "братовбивчу" війну на Донбасі і причетність влади до розстрілів активістів на Майдані.

Текст звернення публікує ТСН.

Заява Януковича з'явилася у відповідь на рішення Печерського районного суду Києва дозволити заочне досудове розслідування щодо екс-президента-втікача, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького в справі Євромайдану.

У заяві наголошується, що влада нібито за допомогою сили намагалася відсторонити адвокатів Януковича від участі в справі по Майдану і називаються прізвища чиновників, які на думку колишнього керівництва країни причетні до розстрілів активістів.

"Кримом вони розрахувалися за можливість перебувати в високих київських кабінетах. У 2014 році, прийшовши на крові до влади, вони за допомогою крові цю владу намагаються утримати сьогодні, розв'язавши і продовжуючи братовбивчу війну на Донбасі", - також говориться в заяві Януковича.

Скріншот: tsn.ua

Відзначимо, що тезу про "братовбивчу війну на Донбасі" активно просувають російські ЗМІ. Однак є неспростовні факти, які свідчать про російську агресію, аж до вторгнення регулярних військ РФ в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соратник Януковича Андрій Портнов обурив мережу висловлюванням про Майдан і його учасників.