RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Донецьк і Луганськ нікому не потрібні: в Україні розповіли, як змусити Росію піти з Донбасу

Єдиний шлях змусити Росію піти з Донбасу – значне посилення санкцій.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Денис Казанський.

"Гадаю, єдиний реальний шлях – це поступове посилення санкцій, зниження рівня життя в самій Росії, невдоволення Путіним і зміна еліт. Думаю, в Росії більшості людей, незалежно від їхнього майнового стану, ця війна не потрібна. Нікому не потрібні Донецьк чи Луганськ. Ця місцевість вже настільки зруйнована, що навіть в економічному плані не становить якоїсь великої цінності для них. Там, звісно, якісь схеми, Курченко, але російський бізнес зазнав куди більше втрат, аніж зисків на всіляких поставках вугілля чи "розпилі" гуманітарної допомоги", - вважає журналіст.

Він зазначив, що, наприклад, у представників опозиції РФ вже є якесь одностайне рішення щодо завершення конфлікту на Донбасі.

"У мне є великі сумніви, що хтось колись віддасть нам Крим. Годі чекати цього від будь-якого російського лідера. Й ніхто такого навіть не обіцяє, а російські опозиціонери розповідають, що це складне питання, а "Крим – не бутерброд". Але думаю, що в них вже є одностайне рішення якось вийти з цієї авантюри, яку розв’язав Путін на Донбасі і про яку, мені здається, він вже пошкодував. Я думаю, тут реально наполягати просто на тому, щоб Росія звідти пішла, і рано чи пізно це може статися", - сказав Казанський.

Також він підкреслив, що війну на Донбасі хоч і почала Росія, але вона змогла створити великі збройні формування з числа місцевих жителів:

"Але ми чудово знаємо, що скаже Росія: "Там немає наших формувань, там є місцеві, й ми не можемо їх вивести". І вони справді їх створюють! Вся ця війна відбувалася в онлайн-режимі, ми можемо відстежити, що її почали громадяни Російської Федерації. Ніхто не заперечує, що у Слов’янськ з території Ростовської області у фургончику "Нової пошти" приїхала група російських громадян – Стрєлков, Моторола, Бабай. Ці люди почали війну. У цей час у Донецьк із Москви приїхав політтехнолог Бородай і почав облаштовувати політичні моменти. Але за час, протягом якого територія перебуває під їхнім контролем, вони створили багато формувань із місцевих мешканців – проводять військові збори, навчають, також завезено велику кількість зброї. Зараз там справді є десятки тисяч місцевих членів збройних формувань. Тому Росія може сказати, що це громадяни України, відповідно, вони їх звідти вивезти не можуть".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна на Донбасі припиниться лише за однієї умови - Денис Казанський