RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні оцінили ймовірність об'єднання ДНР і ЛНР

Кремль намагається усунути існуючі протиріччя між терористичними "ДНР" і "ЛНР", а згодом ймовірно може піти на їх об'єднання.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"На даний момент це важко назвати об'єднанням. Кремль намагається максимально усунути ті протиріччя, які були між ЛНР і ДНР для того, щоб створити видимість якоїсь "єдиної "Новоросії" в первинному варіанті, за який вони боролися в 2014 році. У 2015 році цей проект зазнав повного краху", - говорить Тимчук.

За його словами, спочатку терористичні угрупованнями на Донбасі займалися різні російські спецслужби. Бойовиків в Донецькій області контролювало Головне розвідуправління РФ і там спостерігається більш сильна військова складова. А бойовиками так званої ЛНР займалася Федеральна служба безпеки РФ і там військова складова слабше, але раніше почали розвиватися "адміністративні" структури окупантів.

" Зрозуміло, що в обох випадках центральним пунктом ухвалення рішень є адміністрація президента Російської Федерації, але через різні канали. Це вилилося в те, що Олександр Захарченко набув певної політичної ваги у так званій ДНР, тобто може впливати на процес ухвалення рішень, а не просто бути сліпою маріонеткою в руках Кремля. Така сама ситуація - з Ігорем Плотницьким. Він, як ми вже знаємо, відрізнявся більшою жадібністю та меншою керованістю. Це жадібна людина, в якої, здається, не існувало взагалі ніяких гальм у плані наживи, через що його і довелося прибрати зі сцени", - пояснює Тимчук.

Він також зазначає, що після приходу більш керованих людей Москві вдалося зобразити одностайність.

"Питання в тому, чи буде повноцінне об'єднання в єдину структуру, умовно кажучи, в ту ж "Новоросію". На даний момент я не бачу приводу виключати такий варіант, але, з іншого боку, сфери впливу залишаються розподіленими: ГРУ і Мінрегіонрозвитку РФ курують ДНР, а ФСБ - ЛНР", - резюмує експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Силового звільнення Донбасу не буде, ми розуміємо причину - Дмитро Тимчук.