RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Просування ВСУ на Донбасі: в Україні дали прогноз

Успіхи української армії по завоюванню територій на Донбасі в "сірій зоні" в найближчому майбутньому безпосередньо залежатимуть від рішень військового командування України.

Про це в блозі на "Апострофі" пише військовий оглядач Юрій Карін.

"Чи буде українська армія і далі відновлювати контроль над населеними пунктами в "сірій зоні", залежить від тих рішень, яке приймає українське військове командування. Це питання його компетенції. Воно оперує різними даними, в тому числі розвідданими, відомостями про соціально-економічній обстановку там. Тому, скажімо так, все відбувається так, як треба - вчасно, чітко і сплановано ", - спрогнозував він.

За словами Каріна, просування ВСУ на десять і більше кілометрів в минулому році, про яке заявляв Олександр Турчинов, стало можливим завдяки виконанню двох важливих умов.

"Наша сторона не порушувала Мінські домовленості, а взяття під контроль населених пунктів було обумовлено поліпшенням тактичних позицій і поверненням жителів цих населених пунктів до нормального життя. Оскільки в "сірій зоні" українські громадяни надані самі собі. Часом виникають навіть проблеми з оформленням необхідних документів, таких як свідоцтво про народження, про смерть та іншим", - уточнює військовий оглядач.

Детальніше читайте в матеріалі Юрія Каріна спеціально для "Апострофа" Росіяни хочуть відвоювати частину Донбасу: що у них вийде.