RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У США розповіли про роботу над новими санкціями проти Росії

Міністерство фінансів США впритул працює над новими санкціями, які стосуватимуться "олігархів" і державних діячів, імена яких вказані у відкритій частині "кремлівської доповіді".

Про це заявив глава міністерства Стівен Мнучін під час виступу на слуханнях комітету з фінансів сенату США, відповідаючи на питання сенатора Бена Кардін про те, чому по "кремлівської доповіді" ще не введені санкції.

"Це посилає чіткий сигнал містеру Путіну, що він може продовжувати так себе вести (мається на увазі втручання у вибори, - "Апостроф"), не боячись наслідків. Можете пояснити, як ви маєте намір виконувати закон?" - запитав Кардін.

Міністр заявив, що його відомство направляє всі сили, щоб виконати закон і підготовка "кремлівської доповіді" - тільки перший етап.

Але у відповідь на це сенатор зазначив, що відкрита частина доповіді вийшла копією списку мільярдерів Forbes.

"Я бачу це як сигнал Росії, ніби ми не збираємося приймати кроки проти корумпованого режиму і олігархів", - сказав Кардін.

Але міністр фінансів Стівен Мнучін заперечив сенатору.

"Ні, сенатор, це абсолютно не так. Я можу вас запевнити, що ... Ще раз, я зустрівся... з нашою внутрішньою групою і з представниками розвідки, ми активно працюємо над російськими санкціями, які стануть наслідком відкритої частини доповіді, і я буду зустрічатися з банківським комітетом (сенату, - "Апостроф"), проведу їм засекречений брифінг, буду радий і вам такий дати", - відпарирував він.

Варто зазначити, що трохи раніше Кардін і два інших сенатора-демократа підготували проект резолюції із закликом до президента США Дональда Трампа посилити пресинг санкцій проти Москви. Вони звинуватили Білий дім у несерйозному ставленні до "кремлівському доповіді".

Нагадаємо, що так звана "кремлівська доповідь", в якії зазначено відомості про високопоставлених посадових осіб і бізнесменів Росії, був представлений конгресу 29 січня. Частина його засекречена. Те ж, що є у доступі громадськості, являє собою список чиновників, депутатів, а також російських бізнесменів, стан яких перевищує $ 1 млрд. В нього увійшли 210 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", опублікована "кремлівська доповідь" навряд чи зможе роз'єднати російську правлячу еліту.