RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Конференція в Мюнхені: з'явилися гучні заяви про миротворців на Донбасі і смертельну зброю для України

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки виступили з низкою заяв з приводу поставок летальної американського зброї Україні і про можливе введення миротворців на Донбас.

Президент України Петро Порошенко в рамках конференції провів зустріч з міністром оборони США Джемсом Метіссом, на якій вони обговорили поставки зброї.

"Ми детально домовилися про постачання далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, про яке постійно говорять (очевидно, йдеться про джавеліни - ЄП), але на жаль, розкрити цю інформацію я не можу", - передає слова Порошенка "Європейська правда".

За інформацією УНІАН, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловився з приводу миротворчої місії на Донбасі. Він вказав на відсутність помітного прогресу в цьому питанні, але при цьому відзначив його важливість.

"Зараз немає значного прогресу в цьому питанні, але його важливо обговорювати, так як необхідно (досягти) більше прогресу у виконанні Мінських домовленостей", - заявив Столтенберг.

Також він вказав на передчасність розмов про формат миротворчої місії.

"Ще треба подивитися, чи це можливо. Але важливо продовжувати працювати над різноманітними пропозиціями, щоб досягти прогресу", - сказав генсек НАТО, зазначивши, що миротворці повинні відповідати також за ділянку кордону між Україною і Росією.

Як повідомляв "Апостроф", у виступі Порошенка в Мюнхені побачили поганий знак для України.