RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

США домовляться з Росією і будуть переконувати Порошенка: в Україні дали свіжий прогноз по Донбасу

У поточному році США і Росія можуть сформувати єдину позицію з приводу вирішення конфлікту на Донбасі, а потім представлять її Україні.

Таке припущення у своїй колонці на "Апострофі" висловив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього" Юрій Романенко.

"На мій погляд, просто марно відстежувати якісь тенденції. Зрештою Україні запропонують якийсь варіант, який вироблять Волкер і Сурков. А далі все буде залежати від того, якими будуть розклади в парламенті та як ці ініціативи будуть сприйняті Верховною Радою в контексті президентських і парламентських виборів, і, відповідно, наскільки Захід, поєднуючи метод батога і пряника – тобто загрозу скорочення фінансування і нові кредити, фінансове донорство на відбудову Донбасу, – зможе переконати Київ та особисто Петра Олексійовича", - вважає політексперт.

За словами Романенка угода по Донбасу між США і РФ може бути досягнута в 2018 році. Однак навряд чи її встигнуть реалізувати в цьому році.

"Хоча очевидно, що спроби домовитися в цьому році мають більше шансів на успіх, ніж у минулому, тому що запрацював формат переговорів Волкера і Суркова, видно, що сторони намагаються вийти на якийсь наратив", - зазначає він.

Більш детально читайте в матеріалі на "Апострофі" - В Порошенка криза жанру, а долю Донбасу вирішують дві країни.