RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не тільки Вакарчук і Зеленський: названо імена "джокерів", які можуть поборотися за посаду президента України

Серед уже знайомих виборцям облич, в боротьбу за пост президента України можуть вклинитися несподівані кандидати.

Про це в статті для "Апострофа" пише політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

На його думку, найбільш ймовірними "джокерами" української політики є лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук, а також Володимир Зеленський, який вже навіть зареєстрував власну політичну партію - "Слуга народу".

Висування Вакарчука, за словами Петренка, найбільш вигідно Банковій.

"В експертному середовищі часто можна почути думку, що цей кандидат є проектом головного політтехнолога Банкової Ігоря Гриніва, спрямованим на відтягування голосів у альтернативних кандидатів з умовного ліберально-демократичного табору, а також у Юлії Тимошенко", - говорить він.

У свою чергу Зеленського може підтримати олігарх Ігор Коломойський "відомий своїм неприязним ставленням як до Порошенка, так і до Пінчука, який буде підтримувати Вакарчука".

Однак крім них на пост президента також можуть висуватися і інші несподівані кандидати. Так, ходять чутки про висунення директора НАБУ Артема Ситника. Однак наскільки ці чутки правдиві, невідомо. Також експерти звертають увагу на голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, якому приписують президентські амбіції.

"Такі "кіндер-сюрпризи" української політики теоретично можливі, проте в практичній площині їх успішна реалізація протягом найближчого року малоймовірна", - зауважує Петренко.

Детальніше про цих та інших кандидатів на позицію президента України читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка вже вигадали, як зберегти йому владу: багато що вирішиться до осені.