RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Схвалять і Захід, і Росія: названо політик, з яким може вдало об'єднатися Тимошенко

Одним з варіантів у передвиборній стратегії лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко може бути об'єднання з главою МВС Арсеном Аваковим.

Про це в статті для "Апострофа" пише політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

"Це вигідно для обох сторін, а для Тимошенко такий союз може стати чи не єдиним захистом перед ймовірним пресингом з боку влади ближче до виборів. Серед політичних експертів обговорюється сценарій, згідно з яким у разі успіху на президентських виборах можлива конструкція, при якій Тимошенко буде президентом, а Тимошенко – прем'єр-міністром. Це досить цікава конструкція, яка може отримати схвалення як з боку Заходу, так і з боку східного сусіда", - пише аналітик.

Він зазначив, що Аваков може надати підтримку Тимошенко силового блоку, націоналістичних сил, а також медіа-ресурсів.

"Однак як ймовірні альянси Тимошенко з олігархами (Коломойським, Ахметовим і Пінчуком), так і союзи з діючими політиками на зразок Авакова в експертному середовищі сприймаються скептично, виходячи з тривалої і неоднозначної історії відносин Юлії Володимирівни з іншими гравцями. Усі ці союзи виглядають слабкими, їм не вистачає довіри між їх потенційними учасниками, так і ідеологічної бази, яка могла б їх зцементувати", - вважає Петренко.

Також, зазначив експерт, подібні союзи можуть не зрозуміти виборці Тимошенко.

"Для патерналістського лівого виборця Тимошенко подібні союзи принципово неприйнятні, тому навіть у разі їх створення це буде зберігатися у формі неформальних домовленостей, які можуть бути зруйновані зацікавленими опонентами", - підсумував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Порошенка вже вигадали, як зберегти йому владу: багато що вирішиться до осені