RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Відіб'ються на кожному: в Україні розповіли, чим загрожує для країни гри Порошенка з Заходом

Подальше зволікання або взагалі відмова влади від створення антикорупційного суду загрожує нашій країні серйозними фінансовими проблемами, які відіб'ються на кожному українцеві.

Про це в коментарі "Апострофу" заявила член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова.

Якщо ми говоримо, що відмовляємося від фінансової допомоги і підтримки МВФ, то є один варіант, як утримати на балансі країну (і про це вже говорили і міністр фінансів, і в НБУ): без грошей МВФ нам потрібно буде шукати інші джерела фінансування, а єдине джерело – це облігації внутрішньої позики. Якщо раніше ми брали кредити під 3-4%, то зараз – під 15-20%. А враховуючи те, що ми повинні їх віддавати, ми будемо влазити в усі великі борги і, замість того, щоб ремонтувати дороги, будувати садочки, будемо віддавати більше грошей за кордон у вигляді відсотків по кредитах. Тільки для того, щоб зберегти зараз найближчого оточення президента недоторканність", - вважає Устинова.

Вона звернула увагу на жорстку позицію МВФ, оскільки восени не був переведений Україні черговий транш.

"Що в результаті ще може статися, так це розірвання офіційного співпраці України і МВФ, але таке траплялося лише кілька разів – і це нереальний міжнародний скандал. Якщо це станеться, то це покаже, що Україна відійде від всього цивілізованого світу", - говорить член правління Центру протидії корупції.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Порошенко не здається: проблеми з фінансами можуть бути у кожного українця