RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Стало відомо, хто зайняв пост командувача Об'єднаними силами на Донбасі

Президент України Петро Порошенко призначив на посаду командувача Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Про це Порошенко повідомив в ході свого візиту на Донбас, передає "Інтерфакс-Україна".

"За моєю ініціативою Верховна Рада прийняла закон про реінтеграції Донбасу. Цим документом створена нова правова основа для відсічі ворожої агресії на Донбасі, а в перспективі – і для відновлення територіальної цілісності України. Формат антитерористичної операції буде змінено на операцію Об'єднаних сил. Керівництво силами та засобами ЗСУ та інших військових формувань і правоохоронних органів покладатись на командувача об'єднаних сил. На цю посаду я вирішив призначити генерал-лейтенанта Сергія Наєва", - заявив президент України.

Він додав, що поставив перед Наєваим завдання по зміцненню українських збройних сил настільки, щоб "вони були не тільки обороноздатними, але й здатними звільнити окуповані території".

Нагадаємо, 7 березня Сергій Наєв був призначений заступником начальника Генштабу ЗСУ. До цього він обіймав посаду першого заступника командувача Сухопутних військ.

Детальніше про офіційне завершення АТО і нової операції на Донбасі читайте в матеріалі "Апостроф": Кінець АТО: як тепер Україна воюватиме на Донбасі