RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні оцінили, наскільки небезпечна Савченко

Народний депутат Надія Савченко навряд чи здатна організувати військовий переворот в Україні.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"У процентному співвідношенні я б навіть оцінив у мінус ймовірність того, що вона здатна підняти військовий переворот. Вона може створити тільки організоване злочинне угруповання на базі агентурної мережі, яку їй нададуть спецслужби Росії, але авторитет в армії у неї нульовий", - зазначив він.

З ним згоден позафракційний нардеп Віктор Чумак

"Для військового перевороту потрібно мати хоча б підтримку двох-трьох дивізій як мінімум. Та й Савченко, як на мене, не тягне на такого лідера", - підкреслив він.

У свою чергу, екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що окремих військовослужбовців нардеп може і могла завербувати, схилити, але не більше того.

"Тут питання інше: швидше за все, та частина військових, з якими контактували Савченко та Рубан (глава організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, - ред.), могли спільно з СБУ (Служба безпеки України, - ред.) і ГПУ (Генеральною прокуратурою України, - ред.) брати участь в спецоперації для того, щоб з'ясувати її задум", - уточнив Романенко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Пристрасті по Савченко: у Порошенка вже "зарядили рушницю".