RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Опинилися між двох вогнів: в Україні зробили гучну заяву про те, хто оплачує війну на Донбасі

Незаконні збройні формування Донбасу оплачують колишні українські політики і бізнесмени, які покинули Україну після втечі екс-президента Віктора Януковича.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"Взагалі за весь цей цирк у нас на сході платять в основному колишні наші, втікачі: [Сергій] Курченко (він оплачує те, що в нас коїться у столиці, але тим не менш), [Віктор] Янукович, [Віктор] Пшонка, [Микола] Азаров, [Андрій] Портнов. Тобто вся публіка, яка вивезла звідси мільйони та мільярди доларів. До них прийшли прості хлопці з ФСБ, а також Владислав Сурков та інші товариші, і сказали: "Хлопці, ви хто такі? Ви проґавили країну, на яку в нас були великі плани. Ви що, думаєте, що російські хлопці за російські гроші будуть там гинути? Ви нам продемонструйте свою готовність, серйозність і бажання реально повернути все назад – і ми підключимося", - вважає Арестович.

За його словами, Росія виділяє гроші на війну на Донбасі лише для реалізації певних своїх інтересів.

"[Рінат] Ахметов на цьому попався. Він намагався зіграти на суперечностях і на особливий статус Донбасу, підняти свій політичний і економічний вага і частково загравав з росіянами в цьому відношенні. Але з першого ж дня почалося відтискання його підприємств, офісів. І раптом він виявив, що простим імперським хлопцям з ГРУ і ФСБ плювати, які у нього тут інтереси, чого він хоче, і яке у нього вплив на Донбасі", - підкреслив військовий експерт.

Також він підкреслив, що Кремль не збирається відмовлятися від своїх претензій щодо України.

"Всі ці рубльовські і ростовські біженці дуже швидко зрозуміли, що опинилися між двох вогнів. Вони знаходяться в підвішеному стані: з одного боку, якщо вони погано платять, завжди є спосіб пояснити, що треба платити з полюванням. З іншого боку, у світлі того, про що ми говорили, вимальовується російська стратегія: вони не будуть відмовлятися від України, більш того, у них пік боєготовності приблизно на 2020 рік. Формуються в тому числі військові інструменти, судячи з усього, все зміщується на більш ранні дати", -констатує Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Росія не відмовилася від України, найбільш небезпечна дата вже відома - Олексій Арестович