RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: стало відомо про важливий візит Порошенка в Європу

Президент України Петро Порошенко 10 квітня здійснить офіційний візит до Німеччини, де на зустрічі з канцлером Ангелою Меркель планує обговорити питання введення миротворців на Донбас.

Про це він заявив 1 квітня на зустрічі з жителями Маріуполя, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Чому це так важливо? Тому що коли миротворці будуть всюди, від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть в Донецьку, будуть в Луганську, там не буде місця російській армії, вона піде", - сказав Порошенко.

Також президент висловив упевненість в тому, що під натиском світової громадськості Росія все ж погодиться на розміщенні миротворців на території всього окупованого Донбасу.

"Дотиснути Росію: зараз вона знаходиться в тотальній, повній ізоляції, ніхто її не підтримує тільки тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз виступає за введення миротворчої місії ОБСЄ на Донбас і надання миротворцям доступу до всієї території України.

Також читайте на "Апострофі" матеріал про те, як ввести миротворців на Донбас - Є один спосіб повернути Україні Донбас: як змусити Росію погодитися.