RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Путін це чудово розуміє: в РФ визнали, що росіяни втратили інтерес до Донбасу і не хочуть платити за Крим

Більшість жителів Росії не хочуть фінансувати анексований півострів Крим, а також все менше підтримують окупацію Донбасу проросійськими бойовиками, і російський лідер Володимир Путін прекрасно про це обізнаний.

Так російський політолог Лілія Шевцова висловилася в інтерв'ю "Главкому".

Політолог зазначила, що спочатку Путін не розраховував, що країни Заходу підуть на жорсткі заходи проти Росії через анексію Криму, і не був до цього готовий.

"Дійсно, в найближчі кілька років російська економіка, російська влада зберігатимуть потенціал і ресурси для того, щоб існувати в умовах санкцій навіть під час їхнього нарощування. І поки Путін залишається у Кремлі, я не думаю, що він буде готовий піти з Донбасу, втративши обличчя. Донбас для нього – це тягар, конфлікт з Україною – це тягар", - підкреслила Шевцова.

За її словами, і послідовнику Путіна буде складно вирішити кримське питання, оскільки, хоча населення і підтримує анексію, - воно абсолютно не хоче платити за неї.

"Близько 55% з них на питання "Чи хотіли б ви, щоб Крим оплачувався з бюджету?" відповіли негативно. А що стосується Донбасу, то росіяни перестають підтримувати російську окупацію цього регіону. І Путін це чудово розуміє. Але він пов'язав себе з Донбасом настільки сильно, що піти, здаючи позиції, не може", - прояснила політолог.

За її прогнозом, російський лідер буде продовжувати наполягати на власній інтерпретації Мінських угод і пропонувати свій варіант введення миротворців ООН на Донбас, згідно з яким, їх мандат буде поширюватися тільки на охорону спостерігачів ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося наочне відео, в якому зібрані висловлювання Путіна про український Крим, які змінювалися з року в рік.