RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Путіна вирішили відверто нахамити Британії: з'явилися скандальні заяви

У Кремлі впевнені, що Британії ще доведеться приносити Росії вибачення у зв'язку з нібито брехливими звинуваченнями в скандалі навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері 4 березня.

Відповідні заяви прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова і офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової опублікував на своїй сторінці в Twitter журналіст з кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

При цьому подібні скандальні висловлювання не мають під собою ніяких підстав, оскільки експерти британської військової лабораторії в Портон-Дауні, які займалися дослідженням речовини, якою був отруєний Скрипаль і його дочка, так і не змогли довести той факт, що отрута була виготовлена саме в Росії.

"Ми змогли ідентифікувати отруту як "Новачок", як нервово-паралітичну речовину військового призначення, але говорити, де саме він був виготовлений - ось це вже не наша робота. Ми не встановили точне джерело, але надали наукові дані уряду, який з використанням ряду інших джерел прийшов до свого висновку", - розповів Sky News керівник лабораторії Гарі Ейткенхед.

Як повідомляв "Апостроф", постійне представництво РФ при Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) направило до техсекретаріату ОЗХЗ більше десятка питань, які стосуються дослідження речовини, яким був отруєний Скрипаль.