RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Отруєння екс-розвідника Скрипаля: у слідства з'явилася несподівана версія

Британські слідчі, які займаються справою про отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, розглядають нову версію про те, як отруйна речовина "Новачок" могла потрапити в організм потерпілих.

Про це пише The Times.

Відзначається, що до цього основним об'єктом уваги були двері на вході в будинок Скрипаля, де були виявлені сліди отрути. Однак слідчі також опитали знайомих екс-шпигуна про їжу, яка була привезена з Росії.

Поліцейським стало відомо, що Скрипаль просив дочку привезти йому гречку з лавровим листом і спеціями. Дівчина забула взяти з собою ці продукти і попросила про послугу жінку, яка прилетіла до Британії з чоловіком іншим рейсом.

За інформацією видання The Sun, ця жінка була допитана, після чого у слідчих і виникла версія про те, що отрута могла бути поміщена в гречку.

Нагадаємо, раніше Росія направила в Організацію по забороні хімічної зброї більше десятка питань, які стосуються дослідження отруйної речовини, якою були вражені Скрипаль і його дочка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у слідства з'явилася версія про те, що отруйна речовина знаходилася в валізі Юлії Скрипаль.