RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відомий українець цікаво висловився про президентські амбіції Вакарчука

На думку українського музиканта, лідера гурту "Тартак" Сашка Положинського, діячів культури, які перейшли в політику, не варто особливо виділяти серед інших, оскільки головне - це особисті якості, а не професія.

Про це він розповів в інтерв'ю для "Апострофа. Лайм".

На питання про можливу участь В'ячеслава Вакарчука в президентських виборах, Положинський сказав, що його завжди дивувало виділення культурних діячів серед всіх інших можливих кандидатів у політики.

"А от діячі культури у нас нібито ні на що не здатні, здатні лише на якісь культурні прояви? Я вважаю, що абсолютно не має значення, чим людина займається, який в неї фах. Якщо людина відчуває, що в неї є сили щось робити на політичній ниві, є бажання, є можливості щось робити, якщо в людини є бажання і вміння рости професійно в кожному питанні, за вирішення якого вона береться, якщо ця людина вміє правильно згуртовувати людей, вишукувати необхідних фахівців, щоб поставити їх на відповідні місця, якщо людина має в собі набір певних моральних якостей, які гарантують, що вона ніколи не буде використовувати ту чи іншу посаду для власного збагачення, що вона ніколи не поступиться такими поняттями, як честь, справедливість, ніколи не переступить через власну гідність чи через гідність іншої людини, то яка різниця, це діяч культури чи діяч якоїсь іншої суспільної сфери?" - каже музикант.

Положинський вважає, що в Україні є достатньо людей, які прийшли в політику з різних областей діяльності і виділяються тільки однієї якоїсь характеристикою, не завжди позитивною.

"Якщо ми візьмемо сотню відомих українських політиків і проаналізуємо, чого вони досягли, яким чином вони туди потрапили, то виявиться, що насправді дехто з цих людей нічого робити не вміє, дехто сильний тим, що вміє заробляти гроші, дехто сильний тим, що вміє гарно говорити (це єдине, що він вміє), дехто може просто гарно битися, хтось просто комусь відданий, а хтось вміє правильно знаходити джерела фінансування. І за великим рахунком, якщо цю мішуру з людини знімаєш, там нічого не лишається. Там порожнеча всередині, якщо не темінь", - відзначає він.

Детальніше про ставлення Олександра Положинського до змін в українській політиці читайте в його інтерв'ю "Апострофу. Лайм": Я багато років говорив про війну з Росією, а на Майдані зрозумів, що все йде не туди.