RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Крим і Донбас повернуться: стало відомо, що потрібно робити Україні

Україні не варто бути ініціатором військового звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей, а свої сили країна повинна направити на інтеграцію з Заходом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив російський історик і опозиціонер Андрій Зубов.

"Військове звільнення Донбасу зараз зовсім не потрібне, тому що, безумовно, рано чи пізно весь Донбас і Крим будуть знову українськими. І не треба зараз провокувати Росію, яка, звичайно, буде цьому рада, бо військова дія з однієї сторони означає військову протидію з іншого боку", - упевнений він.

За словами історика, якщо Україна стане ініціатором військового конфлікту з Росією, вона залишиться без підтримки Заходу, який не є прихильником силового вирішення конфлікту на Донбасі.

Тому Зубов вважає за доцільне для України прагнення до інтеграції з Європейським союзом і НАТО. На вільній території необхідно викорінити корупцію і олігархат, а також зміцнити демократичні системи.

"І таким чином, я думаю, у вас відкриються перспективи. Чим більше Україна буде інтегрована і навіть просто буде прагнути інтегруватися в західну спільноту, тільки чесно, не приховуючи вад старої авторитарної системи, тим більше Захід буде її захищати і їй допомагати", - пояснює Зубов.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі": Донбас і Крим знову будуть українськими, а Путін боїться - російський історик Андрій Зубов.