RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Особистий інтерес і популізм: владу України розкритикували за підхід до врегулювання конфлікту на Донбасі

На сьогоднішній день в Україні немає чіткого плану врегулювання конфлікту на Донбасі, проблеми, які можуть виникнути після деокупації даної території не систематизовані, не поставлені конкретні цілі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Ви дуже правильно сказали - "купа проблем" (виникне після вирішення конфлікту на Донбасі, - ред.), тому що вони не систематизовані. Так давайте їх систематизуємо... Беремо лист і пишемо: ось наші цілі, це 15-та сходинка, на яку ми повинні піднятися. Зараз ми на третій. Ми повинні пройти дванадцять. Перша сходинка - раз, два, три. На кожній сходинці є свої перепони: десь нам будуть заважати, десь у нас не вистачає ресурсів, десь потрібна чиясь допомога, десь на когось потрібно натиснути, когось прибрати. Проблем дуже багато. Але не бачачи їх, ми не будемо долати цей шлях", - зазначив він.

За словами Сунгуровського, останній пункт будь-якої стратегії - це оцінка ризиків. Без цього будь-яка стратегія - це порожній папірець, оскільки, якщо не оцінені ризики, ніяка стратегія просто не реалізується.

"Чому цього не робиться зараз? Ви правильно сказали: тут і особисті інтереси, і боязнь відповідальності, і популізм, який присутній у нашій ситуації, коли у нас головна мета - це вибори чи політична влада через вибори. Все це нам заважає. І не прийшовши всередині українського суспільства до якогось консенсусу і спільного бачення цієї ситуації, ми не доб'ємося головної умови нашої перемоги - консолідації суспільства", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є тільки один спосіб повернути Донбас під контроль України - військовий експерт.