RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У мережі вказали на величезну проблему, через яку Україна може втратити безвіз

Той факт, що українські правоохоронні органи причетні до незаконної видачі посвідки на проживання іноземцям, може привести до ситуації, коли в України можуть відібрати безвіз з ЄС.

Таку думку висловив популярний український блогер під ніком Сергій Наумович, коментуючи історію з затриманням на великому хабарі майора СБУ, причетного до незаконної видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні.

Нагадаємо, нещодавно на хабарі майже в 50 тисяч доларів був затриманий майор СБУ, який вимагав у іноземців 50 тисяч доларів.

"Наплив нелегалів в ЄС - це для європейців велика проблема нацбезпеки, з якої потрібно то щось робити. Але кого це хвилює, якщо мова в кожному випадку йде про десятки тисяч доларів для відповідного чиновника? І не сьогодні, так завтра європейські ЗМІ, опозиційні сили можуть дохідливо пояснити своїм громадянам зв'язок між напливом нелегалів, зростанням злочинності в Італії, Німеччині і т.д., безвізом з Україною і корумпованістю українських чиновників. Після цього цілком обгрунтовано ЄС може дуже швидко скасувати дію безвізового режиму з нашою країною", - говорить він.

Детальніше про найпопулярніші схеми хабарництва читайте в матеріалі "Апострофа": Сірники за 500 грн і мільйони не в валізах: найсміливіші і хитрі схеми українських хабарників.