RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Постійно загрожує: названо єдиний аргумент Путіна на випадок військового зіткнення з США

Впродовж декількох років у зовнішній і військовій політиці Росії постійно проявляється елемент ядерного шантажу.

Про це в інтерв'ю на телеканалі "112 Україна" заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Говорячи про можливе протистояння США і Росії, політолог зазначає, що воно може закінчитися через кілька годин повним знищенням російської інфраструктури. При цьому згадує загрози начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова про те, що в разі нападу, ВС Росії будуть наносити удари в тому числі і по ракетоносіям.

"А тому, що тут, як і в усій російській зовнішній і військовій політиці, спрацьовує елемент ядерного шантажу. Ось ми і переходимо до ядерної стратегії, про яку ви згадали. Підтекст такий: так, ми розуміємо, що ви сильніше. Але якщо почнеться серйозна колотнеча і ви знищите обидві наші бази [в Сирії], то ми використовуємо ядерну зброю. Чи можемо трахнути по території Сполучених Штатів. Цей ядерний шантаж починаючи з 2014 року весь час присутній в міжнародних відносинах", - пояснив Піонтковський, додавши, що в одному з фільмів Володимир Путін зізнався в тому, що під час анексії Криму привів в стан бойової готовності російські ядерні сили.

Нагадаємо, раніше США опублікували нову ядерну стратегію, в якій наголошується на готовності Кремля першим застосувати атомну зброю.

Про те, наскільки реально військове протистояння США і Росії, читайте в колонці військового оглядача Павла Фельгенгауера на "Апострофі": Загроза глобальної війни Росії і США: в світі є три найнебезпечніших місця.