RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи зможе Угорщина перешкодити зближенню України з НАТО: в Альянсі дали пояснення

У НАТО сподіваються на відновлення діалогу в форматі Комісії Україна-НАТО, який блокує Угорщина.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив керівник Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков.

"Ми сподіваємося, що вдасться провести засідання Комісії Україна-НАТО на липневому саміті НАТО в Брюсселі. Якщо така зустріч відбудеться, це стане хорошою можливістю поглянути на те, чого досягнула Україна за минулий рік із підтримкою НАТО в імплементації всеосяжних і системних реформ, насамперед у секторі безпеки та оборони. Обговорюватимуть і інші теми: наприклад, безпекову ситуацію в Україні, яка залишається надзвичайно складною. І, звісно, якщо зустріч відбудеться, це буде хороша можливість для НАТО ще раз підтвердити свою стійку підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та проведенню нею реформ", - заявив Вінніков.

Говорячи про наміри Угорщини заблокувати цей діалог, дипломат зазначив, що НАТО працює за принципом консенсусу і всі союзники повинні погодитися з рішеннями.

"Як я сказав, ми сподіваємося, що якнайраніше вдасться відновити діалог на високому рівні у форматі КУН. Ми заохочуємо нашого союзника, Угорщину, i Україну продовжувати двосторонній діалог, аби знайти взаємно прийнятне вирішення питання, яке стосується українського закону про освіту", - зазначив він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Є спосіб для України стати ближчою до НАТО - голова офісу альянсу в Києві.