RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Порошенко їздив в Європу з декількома проханнями: джерело розкрило несподівані подробиці

Під час недавньої поїздки президента України Петра Порошенка до Європи українська делегація обговорювала із зарубіжними колегами критику ЄС з приводу боротьби з корупцією і закликала підготувати декларацію за підсумками 20-го саміту Україна-ЄС.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українських дипломатичних колах.

За його словами, однією з ключових тем розмов стала постійна критика ЄС на адресу України з питань боротьби з корупцією.

"Вони (представники української влади, - "Апостроф") хочуть, щоб в ЄС поменше говорили про корупцію. Тому що Росія буде включатися в українські вибори, використовуючи цю тезу. Тому наші політики просять поменше про це говорити. Але в ЄС не готові на таке погоджуватися", - повідомив співрозмовник.

За його словами, різні погляди на це питання можуть стати перешкодою на саміті. На попередніх заходах учасники не надали загальні заяви, в зв'язку з чим надійшла пропозиція за підсумками липневого саміту підготувати декларацію.

"Складнощі з зазначеною декларацією виникли після нідерландського референдуму 2016 року, який заблокував остаточну ратифікацію українсько-європейського Угоди про асоціацію. Він не дає спокою досі. Тому з боку української делегації було запропоновано визнати цей референдум непорозумінням, а його результати - помилковими", - підкреслило джерело.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Відкинули прохання та роблять крок назад: з чим Порошенко приїхав із Європи.