RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На Заході пояснили, чого буде коштувати Росії новий військовий похід проти України

На сьогоднішній день Україна навчилася захищати себе набагато більш ефективно, і спроба відновити військові дії на Донбасі може мати досить високу ціну для Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив американський письменник і журналіст Девід Сеттер.

"Незважаючи на всі проблеми в Україні, агресія консолідувала національну свідомість українців. Це означає, що, якщо російські війська і сепаратисти намагатимуться розширити свою зону окупації, вони зіткнуться з опором населення. Навіть якщо вони окупують нові території, то будуть потім мати партизанський опір" , - зазначив він.

За словами Сеттера, стратегічно ситуація для Росії не дуже позитивна. Крім того, нова зброя, яку Америка поставляє в Україну, теж змінює ситуацію.

"Треба мати на увазі, що мета російської стратегії - не окупувати територію, а завоювати лояльність російського населення. Ми будемо знати, що ця стратегія програшна, якщо російське населення саме буде чинити опір війні і режиму. Поки воно підтримує цю агресію, з точки зору російських керівників, стратегія успішна. Навіть якщо на полі бою вони програють. Тому що метою цієї авантюри було консолідувати російську громадську думку", - підкреслив він.

У той же час журналіст додав, що йому здається можливим тільки один сценарій по Донбасу - це виведення військ і відновлення територіальної цілісності України.

"Припускаю, що можливе послаблення військового конфлікту, зменшення кількості жертв. Але або Росія збереже контроль над цією територією, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні, або вони підуть звідти, і Україна відновить територіальну цілісність, а відносини нормалізуються. Природно, ще є питання Криму. Але мені важко уявити, як вирішити ситуацію, коли російська сторона окупує чужу територію", - підсумував Сеттер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна сильно вплине на долю Росії, але є і поганий сценарій - західний експерт.