RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Переговори не зупиняються: влада України натякнула, на кого готова поміняти пропагандиста Вишинського

Керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного в держзраді, можуть поміняти на українського політв'язня, режисера і активіста Олега Сенцова.

Про це в ході прес-конференції щодо голодування Сенцова розповіла речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

Зауважимо, що 14 травня український політв'язень оголосив про початок голодування на знак протесту проти незаконного утримування громадян України в Росії і Криму.

В ході прес-конференції з приводу стану Сенцова журналіст запитав у представників МЗС України, чи можливий обмін українця на Вишинського.

"Все можливо. Я не можу розкривати всіх деталей, тому що, якби ми оголошували все заздалегідь, то, повірте, і Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров, мабуть, ще не були б звільнені. Можу сказати одне, що переговорний процес не зупиняється" , - відповіла Беца.

За її словами, Україна за останній рік направила понад 20 звернень про доступ до Сенцова, але Росія їх усі блокує.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий російський пропагандист Дмитро Кисельов висловлювався про необхідність звільнити українських політв'язнів в обмін на Вишинського.