RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Названо главное отличие войны на Донбассе от конфликта в секторі Газа

Надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерківський переконаний, що конфлікт на Донбасі кардинально відрізняється від ситуації в секторі Газа.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше, не думаю, що коректно проводити якісь паралелі між ситуацією тут і ситуацією у нас. Я знаю, що завжди шукають якісь паралелі. Але ситуації абсолютно різні, і між ними немає нічого спільного", - сказав Білоцерківський.

Він пояснив, що Ізраїль має справу з організаціями FATAH (Організація визволення Палестини) і ХАМАС. Якщо з першою є якісь контакти, то друга проголошує своєю метою знищення Ізраїлю.

"Тепер питання: чи можна вести переговори з якоюсь політичною силою, яка відверто говорить: "Ми хочемо вас знищити і ми не визнаємо ваше існування"?", - зазначив дипломат.

Також Білоцерківський нагадав, що ХАМАС періодично здійснює ракетні обстріли міст і сіл на кордоні, хоча Ізраїль повністю вийшов з сектора Газа.

"Ми не хочемо застосування ніяких силових методів, але нас закликають до них. Коли вам говорять: "Ми не хочемо застосування жодних силових методів, але нас закликають до них. Коли вам кажуть: "Ми хочемо вас знищити" і починають посилати на вас ракети, іншого виходу, як ви розумієте, просто немає", - резюмував він.

Читайте також повний текст інтерв'ю з Бєлоцерківським на "Апострофі" - Не можна порівнювати війну на Донбасі з Ізраїлем, але у нас є чим допомогти Україні - посол.