RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні озвучили сумний прогноз щодо звільнення українських політв'язнів з Росії

Звільнення незаконно утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка малоймовірно найближчим часом.

Про це розповів гендиректор агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що раніше кілька разів говорили про можливість звільнення Романа Сущенка в обмін на затриманого в Україні російського пропагандиста, главу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

"Як правило, ці переговори дуже важкі і довгі. На моїй пам'яті не було такого випадку, щоб міняли так: людину заарештували, а через два-три тижні відбувся обмін", - висловився про ці чутки Мартиненко.

За його словами, місяць-два тому в Росії говорили про можливе звільнення Сущенка перед візитом в Санкт-Петербург президента Франції Еммануеля Макрона.

"Наскільки я знаю, обговорювалося питання навіть не обміну, а просто звільнення як "жесту доброї волі". На цьому етапі, в цьому місяці це навряд чи можливо", - підкреслив гендиректор "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, що Вишинського звинувачують у державній зраді, у нього також знайшли паспорт громадянина РФ і нагороду за пропаганду в Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були чутки про можливий обмін Вишинського на незаконно утримуваного українського режисера Олега Сенцова.