RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путін висловився з приводу звільнення Сєнцова: опубліковано відео

Президент Росії Володимир Путін під час прес-конференції, яка пройшла з нагоди візиту в Санкт-Петербург лідера Франції Еммануеля Макрона, сказав пару слів і про долю незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сєнцова.

Відповідне відео опубліковано в YouTube.

"Пан Сенцов був затриманий за підготовку терористичних актів, а не за свою журналістську діяльність. Мене надзвичайно дивує те, чому ви, французький журналіст не задаєтесь питанням про обмеження діяльності своїх журналістів в Україні. Зовсім недавно був затриманий ваш колега (Путін має на увазі заарештованого в Україні російського пропагандиста Кирила Вишинського, - прим. ред.). Йому висувають звинувачення в державній зраді за його публічну позицію і за роботу в якості журналіста", - сказав російський лідер.

Дивитися з 49 хвилини

У мережі тут же стали коментувати почуте.

"Я не розумію цього особистого ставлення Путіна до Сєнцова. Зараз на прес-конференції з Макроном він з таким запалом говорив про Сєнцова, що стало ясно, що Сєнцова він не звільнить ніколи. Ніколи і ні за яких обставин. Прямо спалахнув. Чомусь для нього це суперважливо. Не розумію", - написав у своєму Facebook російський журналіст Андрій Мальгін.

"Ненависть шарікових до людей?", "Думаю, тут больова точка - Крим. Відпустити - тобто, визнати, що ніяких терористів в Криму не було (а навіщо тоді "звільняли"?) Обміняти на військовополонених порівняно визнати його громадянином України. На це вони піти не можуть", - не вгамовуються користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Путін під час цієї ж прес-конференції відповів на питання про збитий на Донбасі малайзійському Boeing, упрекнув України.