RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія не відкинула плани пробити сухопутний коридор з Донбасу до Криму: в Україні вказали на тривожний момент

Нарощування напруги в акваторії Азовського моря можна пояснити планами Росії пов'язати анексований Крим з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Про це "Апострофу" розповів військовий журналіст, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Тут питання результативності та можливості пошуку методів досягнення результатів гібридної агресії. Росіяни шукають найбільш вдалу стратегію. Глянувши на карту, навіть людина, не пов'язана з цим питанням, може зрозуміти очевидне: зв'язати анексований Крим із зоною окупації на Донбасі можна тільки акваторією Азовського моря. Пробиття сухопутного коридору з Криму на Донбас може втілитися саме в таких гіпотетичних діях у зоні акваторії Азовського моря", - говорить він.

Машовець пояснює, що в зазначеному районі агресор панує на морі і в повітрі, а для наступальних дій йому треба форсувати Таганрозьку затоку. І Росія цим користується, проводячи постійні огляди суден, який йдуть з українських портів, використовує ресурси моря і висунула тезу про боротьбу з "українським державним піратством".

Також він зазначає, що після будівництва "Кримського моста", окупанти спробують привласнити Азовське море і використовувати його для своїх цілей.

"Азовське море займає досить важливе місце в цілеспрямованій стратегії Росії. Воно має сполучне положення між Кримом і окупованою частиною Донбасу, тобто Росії не треба пробивати цей коридор, просто треба це панування зробити стабільним і стійким. Використання Азовського моря може досягти характеру використання внутрішніх вод Російської Федерації", - резюмує він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Росії залишився лише один спосіб домогтися своїх цілей в Україні - військовий журналіст.