RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Може бути удар по всій території України: влада розповіла про нову військову загрозу

Росія зосередила вздовж кордонів величезну армію і ракетні комплекси, які можуть нанести удар практично по всій території України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Два корпуси, які входять до складу восьмої російської армії, фактично виконують функцію, яку виконували штрафбат під час Другої світової війни. Їх завдання - затримати просування наших військ до підходу основних сил. Але де вони дислокуються? Побудована потужна військова інфраструктура вздовж нашого кордону. Росія проти нас оперує не батальйонами або дивізіями, а арміями", - заявив Турчинов, наголосивши на відсутності ознак нормалізації ситуації.

Також він згадав перекидання частин Каспійського флоту РФ в Чорноморський басейн. Крім того, Турчинов зазначив, що російські ракетні комплекси в Криму і на східних кордонах здатні нанести удар "фактично по всій території України".

"У цій війні Росія, на жаль, має союзників, яких ми вважаємо нашими стратегічними партнерами. Одним з найнебезпечніших для нас так званий проект" Північний потік-2 ", це реальний виклик для нас, і випробування для нашого партнерства із західними колегами, тому що втрати, які ми відчуваємо, на порядок більше, ніж ті кредити, які нам сьогодні пропонують ", - заявив Турчинов.

Також читайте матеріал "Апострофа": Хочуть придушити: Росія готує ще один плацдарм для нападу на Україну.