RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Війна з Росією: названо дату, після якої можливе загострення

Серйозне загострення військової агресії Росії проти України може відбутися після 15 липня, коли закінчиться Чемпіонату світу 2018 з футболу.

Таку думку "апостроф" озвучив генерал-лейтенант, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

"Для росіян дуже важливим є проведення чемпіонату світу, оскільки так чи інакше відбувається світова ізоляція РФ у багатьох сферах, в тому числі у спорті. Це дуже показово. Ми пам'ятаємо, як росіяни ставилися до Олімпіади-2014, і в той же час знаємо, як це було використано для підготовки та здійснення анексії Криму", - заявив він, додавши, що активні дії під час заходу йшли б врозріз з підходом, який Росія реалізує в зв'язку з підготовкою до ЧС-2018.

Генерал також зазначив що зростання інтенсивності бойових дій на Донбасі в травні було пов'язано з провокаціями бойовиків і спробами ЗСУ на тактичному рівні поліпшити своє становище. При цьому він нагадав, що дії проводилися в рамках Мінських домовленостей на територіях, які повинні контролюватися Україною.

"По-друге, ми говоримо про низьку інтенсивність бойових дій. Тому заяви Путіна – це черговий тиск на Україну і чергове виправдання можливих агресивних дій росіян", - додав Романенко.

Генерал вважає, що якщо і можливе серйозне загострення, то вже після закінчення футбольного чемпіонату в Росії.

"Але я думаю, що ці погрози не переростуть у щось серйозне, тому що українська сторона не має особливого завзяття (загострювати війну, - "Апостроф") на час чемпіонату. А ось із російського боку проводяться певні дії. В Азовське море стягуються додаткові сили: завозяться катери, зосереджуються війська. При цьому стратегічним військовим об'єктом став Кримський міст. Тому, якщо й можливе більш серйозне загострення, ніж на рівні тактичних дій, то тільки після закінчення чемпіонату світу", - зазначив Романенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін знову погрожує Україні: є більш небезпечний регіон, ніж Донбас.