RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Названо можливе місце зустрічі Путіна з Трампом

Зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа може пройти в столиці Австрії Відні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на європейських чиновників.

За даними видання, під час офіційного візиту до Відня Путін звернувся до австрійського канцлера Себастьяна Курца з проханням організувати влітку зустріч з Трампом. У свою чергу австрійський канцлер пообіцяв звернутися з відповідним зверненням до президента США.

"Австрійці повідомили про готовність провести на своїй території зустріч між президентом Трампом і президентом Путіним", - заявило джерело в американській адміністрації.

При цьому співрозмовник додав, що метою переговорів є ослаблення напруженості у відносинах Росії і США з приводу Сирії, України та з інших питань.

Путін заявив Курцу про готовність зустрітися з Трампом під час запланованої на липень поїздки президента США до Європи на саміт НАТО. І нібито обидва президенти прагнуть до зустрічі, але не хочуть її проведення в столиці США.

"Столиця Австрії є нейтральною країною за межами НАТО, яка підтримує більш близькі стосунки з Росією, ніж більшість інших членів ЄС, часто ставала місцем проведення делікатних міжнародних переговорів", - наголошується в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", під час телефонних переговорів в березні Трамп запросив Путіна на зустріч. Однак в Білому домі розкритикували плани президента і зустріч незабаром була скасована.