RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У США висловилися про скасування зустрічі Трампа з Путіним і жорстко пройшлися по Росії

Застосування хімічної зброї в Сирії і причетність Росії до отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля є причинами, за якими президент США Дональд Трамп повинен скасувати свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Таку думку в своєму матеріалі для видання USA Today висловив екс-помічник міністра оборони США Майкл Карпентер.

У своїй статті він ставить питання, чому Трамп запросив Путіна в Білий дім незабаром після того, як Кремль застосував нервово-паралітичну речовину проти колишнього російського розвідника і його дочки на території головного союзника США – Великої Британії.

На думку Карпентера, таке запрошення може внести розбрат у відносини з європейськими союзниками по ізоляції Росії та переконає Кремль в тому, що його агресивна політика викликає симпатії Трампа. Крім того, це може створити враження про слабкість американського президента.

Також він зазначає, що в якості виправдань Трамп написав в Twitter, що Росія "могла б допомогти вирішити проблеми Північної Кореї, Сирії, України і ділові, Ірану і навіть посилення гонки озброєнь". Однак Карпентер вказує на те, що Росія сама є причиною практично всіх перерахованих проблем.

"В Україні росіяни майже щотижня вбивають українських солдатів і цивільне населення, що робить посміховиськом Мінські угоди з вересня 2014 року, і лютого 2015. Навіть посланник Трампа Курт Волкер визнає, що немає ознак бажання Росії шукати рішення про повне відновлення територіальної цілісності України", - пише автор статті.

Карпентер також говорить, що Росія порушує договір про ядерні сили середньої дальності, не виконує зобов'язань про звичайні сили в Європі, а також угоду про хімічних озброєннях. Він вважає, що Трамп не повинен розраховувати на співпрацю з Путіним в галузях, в яких метою Росії є підірвати інтереси Заходу. Бажання Трампа мати дружні відносини з Путіним тільки заохочує Москву діяти агресивно, знаючи, що, на його думку, не буде серйозних наслідків такої поведінки.

Також читайте матеріал "Апострофа": Посадити в клітку або поговорити: навіщо Трамп покликав Путіна в гості.